Velkommen til feriebyen Trondheim Leke, lære, bade, shoppe…..

Trondheim ble grunnlagt av vikingkongen Olav Tryggvason i 997, og er Norges nest eldste by. Med dagens 180 000 innbyggere er den Norges tredje største, og et spennende reisemål både for fotballspillere som skal være med i Skandia Cup og deres ledsagere.

Vitensenteret er et populærvitenskapelig opplevelses-senter med over 150 modeller du kan eksperimentere med.

Rockheim er nasjonalt museum for pop og rock i Norge. Rockheim har ansvar for å samle inn, ta vare på og videreformidle norsk populærmusikk fra 1950-tallet og frem til i dag.

Martnan , 23.-25.06.15, årlig tilbakevendende marked på Torvet midt i Trondheim. Martnan har sin opprinnelse helt tilbake i middelalderen. Her finnes bondens marked, kunst og håndverk, matservering, utstillere fra inn- og utland og et omfattende kulturelt program.

Shopping , byen har et lite og intimt sentrum, med flere koselige og bilfrie shoppinggater i sitt midte. Om du heller foretrekker et kjøpesenter hvor du kan finne alt du er på jakt etter på ett sted, finnes det flere av de i Trondheim. En kort spasertur over Verftsbrua ligger Solsiden, Trondheimsutgaven av Aker Brygge. Her finnes kjøpesenter med 60 butikker og 13 restauranter med servering både inne og ute ved kanalen.

Pirbadet , beliggende på Brattøra i overgangen mellom sjø og land, er Norges største innendørs bade-anlegg. Med nærhet og utsikt til sjø, vær og vind blir Pirbadet også omtalt som en «badekatedral». Pirbadet har fasiliteter som ulike stupetårn, vannsklier, basseng, badstuer, badebutikk, klatrevegg, servering og utebad. Under cupen vil det bli arrangert et beach-party med ulike konkurranser og god stemning i regi av Skandia Cup. Ved bruk av Pirbadet under cupuka kan cup-deltagere få kjøpt billetter til redusert pris. Dette gjøres i Skandia Cup Info-Boden på Lade Idrettsanlegg.

Munkholmen er en liten øy i Trondheimsfjorden rett utenfor Trondheim. Om sommeren er det enkelt å ta seg hit og oppleve historie, strand og kafé. Øya har en spennende historie, og har fungert både som rettersted, kloster, festning og fengsel.

Sverresborg Trøndelag Folkemuseum er historien om borgen, byen og bygda. I naturskjønne omgivelser rundt ruinene av Norges eldste middelalderborg, reist av kong Sverre, ligger et av landets største friluftsmuseer. I Byavdelingen møter du levende tidsbilder og spennende interiører fra Trondheims fascinerende historie fra 1700-tallet og opp til i dag.

I tillegg kan vi friste spreke ungdommer med paintballhaller, klatrevegger, store kinosaler og flere gocart- og bowlinghaller.