Informasjon om dommer i Skandia cup 2024

Siste nytt 17.06.: Dommeroppsettet for minicupen kommer sannsynligvis tirsdags kveld (18.06), mens for hovedcupen sannsynligvis onsdags kveld (19.06).

  Meld deg på her 

Dommeroppdragene kan du (etter hvert) se ved å logge inn på profilen din.  Logg inn her

Husk at det ikke er mulig å parkere på idrettsanlegget i minicupen!

Skandia Cup Mini - lørdag og søndag 22.06.-23.06.2024

Skandia Cup Mini er barnefotballturneringen som foregår lørdag og søndag 22. og 23. juni. Spillerne i disse klassene er fra 7 til 12 år og det spilles 3er, 5er og 7er-fotball. Det spilles barnefotball og det benyttes derfor ikke gule eller røde kort. Start og slutt på kampene vil bli gjennomført ved hjelp av nedtelling på speakeranlegget.

I år vil vi benytte tre spilleklasser under årets minicup. 3-er, 5-er og 7-er fotball vil bli spilt på Ladelsletta.

3-er kamper (7år) spilles som 1 omgang på 12 min , med 3 minutters pause mellom kampene. Dere må selv ta tiden.

5er-kampene (8-9 år) spilles som 1 omgang på 18 min , med 2 minutters pause mellom kampene.

7er-kampene (10-12 år) spilles som 2 omganger på 13 minutter hver, kun sidebytte mellom omgangene, og 5 minutters pause mellom kampene. Det er dommeren som blåser av når omgangen er ferdig og lagene skal bytte side.

Dommere som skal dømme miniturneringa trenger fløyte, dommerdrakt/ vest, noe å skrive på og med, og klokke. (Alle som dømmer 7er-kamper ha klokke, hos de som dømmer 3er og 5er er dette valgfritt, men anbefales for egen del).

Skandia Cup trenger ikke resultatene fra kampene, så det er ingen ting som skal leveres inn etter kampen er ferdig. Likevel må dere følge opp hvor mange mål lagene har, da hvis et lag leder med 4 mål eller mer, kan laget som ligger under sette innpå én ekstra spiller. Alle må derfor notere ned når det gjøres mål, da det kommer til å bli vanskelig å prøve å huske på dette.

Hvis noen har begrensninger på når dere kan dømme, så må dere legge det inn i påmeldingen. Dere logger dere inn øverst til høyre på våre hjemmesider. Vi bruker nåværende påmelding som veiledning til oppsettet. Skulle det være andre ting dere lurer på så svarer vi etter beste evne gjennom vårt automatiske system. Dere kan også benytte skandiadommer@gmail.com til ulike spørsmål, men vi anbefaler vårt nye system, CupManager.

Alle dommere må møte opp senest 30 minutter før deres første kamp. Vi dommeransvarlige sitter i 2.etasje i Trygg/Lade-hallen og krysser dere av når dere kommer. Hvis dere ikke har møtt opp eller gitt beskjed om at dere er forsinket, vil vi gi bort kampen til noen andre. Husk at det kan være kø på vei til Lade, så dere må beregne god tid, og eventuelt varsle oss per SMS hvis man er forsinket til oppropet . Telefonnummer til dommeransvarlige finnes nederst på denne siden. Det er ikke mulighet for parkering inne på anlegget, så vær ute i god tid!

Vi skaffer brødmat i dommergarderoben, sånn at dere slipper å bruke opp honoraret i kiosken. Vi beklager dog at det kanskje er litt begrenset med utvalg av pålegg.

Honorarene for de forskjellige klassene står nederst på denne siden.

Vi har desverre ikke anledning til å tilby overnatting for tilreisende dommere under Skandia Cup mini.


Skandia Cup Hoved - mandag 24.06. - lørdag 29.06

Hovedcupen spilles fra mandag til lørdag. Mandag til onsdag er det innledende gruppespill og disse kampene legges ut med dommeroppsettet som kommer omtrent en uke før cupen. Kampene torsdag og fredag er sluttspillkamper, og vil settes opp underveis i uka, basert på rangering, innsats og tilbakemeldinger av veiledere. Lørdag er det kun finaler, og disse vil bli annonsert på bankett fredags kveld.

Tilreisende dommere vil (etter avtale) kunne overnatte på Scandic Lerkendal fra tidligst søndag 23.juni til og med lørdag 29. juni. Vi forventer at tilreisende dommere er tilgjengelig for kamper under hele uka. Reise til og fra Trondheim dekkes ikke av cupen.

Infomøte for hovedcupen er foreløpig satt til søndag 23.juli. Her kan det komme endringer på tid og sted. Oppmøte er obligatorisk, og eventuelle forfall til infomøte begrunnes på epost til dommer@skandiacup.no

For å dømme hovedcupen (man-lør, 13-19 års spillere) krever vi selvsagt rekruttdommerkurs og innføring i spilleregler for ungdoms- og seniorfotball.

Mer informasjon om aktiviteter og praksis under cupuka vil bli sendt direkte på epost til påmeldte og gjennomgått i plenum på infomøte søndag 23.juni.

.

Klasse

Spillestil

Kamplengde

HD

AD

Veileder

Gutter/Jenter 7 år (mini)

3er

1 x 12 min

35 krGutter/Jenter 8-9 år (mini)

5er

1 x 18 min

45 kr

 

 

Gutter/Jenter 10-12 år (mini)

7er

2 x 13 min

70 kr

 

 

Gutter 13 år / Jenter 13-14 år

9er

2 x 20 min

100 kr

 

70 kr

Gutter 14 år

11er

2 x 20 min

110 kr

80 kr

80 kr

Gutter/Jenter 15-17 år

11er

2 x 25 min

130 kr

90 kr

90 kr

Kvinner/Gutter 19 år

11er

2 x 30 min

145 kr

100 kr

100 kr

Dommeransvarlige Skandia Cup 2024, hoved og minicup:

Mats Thorsø Hansen

48 12 81 43 

Markus Lille

95 36 30 25